NARAVNI LOSJON ZA TELO

Naravni losjon za telo, kateri je primeren?

zapisano v: Aktualno

V zadnjem času je na trgu mnogo več preparatov in izdelkov za telo, kot v prejšnjih letih. Pametno je, da si pred nakupom vzamemo čas in razmislimo, kakšna nega telesa nam ustreza ( glede na tip kože, letni čas). Prvi izbor naj nam bo naravna kozmetika, ker se bomo na tak način izognili kemikalijam v komercialni kozmetiki. Komercialna kozmetika uporablja do 4000 škodljivih kemijskih sestavin v svojih izdelkih.

.

Naravni losjon za telo

.

NARAVNI LOSJON ZA TELO

Naravni losjon za telo uporabljamo že več kot 1000 let za umiritev razdražene kože in nego. Losjonom glede na uporabo dodamo različne dodatke. Intenzivno navlažijo kožo in spodbujajo regeneracijo. Uporaba naravnih losjonov je lahko zelo modra odločitev. Saj naravni losjoni omogočajo ravnotežje Ph in pustijo kožo mehko.

.

Pri izbiri naravne kozmetike moramo upoštevati kakšno nego potrebuje naša koža, tako bomo lažje izbrali izdelke. Če potrebujemo vsakodnevno nego, z naglasom na hidratacijo potem so naravni losjoni z aloe vero idealna rešitev. Niso težki, kožo navlažijo in ji dajo svilnat in gladek izgled.

.

Naši losjoni z aloe vero, ki je znana po svojih zdravilnih sposobnostih, imajo samo pozitivne lastnosti. Idealni so za nego poleti saj so lahki in se hitro vpijajo v kožo. Če pa je vaša koža bolj suha priporočamo,za poletje nego z losjone, ki imajo dodatek olja ali masla. V naši trgovini imamo losjon z karitejevim maslom. Losjon z masli in olji je težji, se počasneje vpijajo v kožo, vendar jo globoko navlažijo.

.

Za zelo suho kožo pa priporočamo nego telesa z olji za telo. Ti so malo težji, in bolj primerni za zimski čas, vendar izbira rastlinskega olja vsekakor ne more biti napačna odločitev. Rastlinska olja imajo tudi majhen faktor za zaščito proti soncu, kar bo vaši koži samo pomagalo.

.

Naravni losjoni ne smejo imeti parabenov in umetnih barvil, še manj pa sintetičnih eteričnih olj. Najbolj važna je embalaža, na njej so sestavine. Ni vsaka kozmetika, ki se oglašuje kot naravna naravna. Kako si lahko pripravite svoj losjon doma pa lahko preberete tu.

.

The following two tabs change content below.