Kako zaslužiti na internetu?! Odkrijem ti 10+ načinov

zapisano v: Aktualno

Najbrž si na tej strani, ker te zanima kako zaslužiti na internetu, v teh časih brez začetnega kapitala ali z minimum začetnim kapitalom. Naj ti najprej povem, da bom naštela okoli 1o načinov in strani kako do pasivnega zaslužka. Torej kot lahko vidiš poudarek je na besedi pasivni zaslužek. Kaj to pomeni? Ne obljubljam ti 1000€ dnevno kot razni youtuberi in blogerji, ker brez dela ni nič ,ampak možnost, da poleg svojega dela izkoristiš možnosti, ki jih omogoča splet za dodatne evre. Ali pa možnost, da sedaj ko si doma začneš z hobijem, ki te zanima in prinaša dodaten denar.

Za koga je ta post primeren?

Za vse, ki imajo doma računalnik ali telefon in dostop do interneta.

Če te zanimajo strani in načini si na pravi strani. Sedaj pa na delo!

Na internetu ni možno zaslužiti!?

Kot lahko vidiš si na blogu moje spletne strani za naravno kozmetiko. Mogoče si misliš kaj ima naravna kozmetika z internetnim zaslužkom. Naj ti povem, da je ta stran moj pasivni zaslužek že 3-4 leta in sem se zaradi nje lotila tudi drugih metod, ki bodo predstavljene v tem članku. Te metode delujejo in imam kar nekaj prijateljev, ki se s tem ukvarja. Cilj je, da povečamo svoje kanale za zaslužek. Ne vem, če si vedel ampak, ni dobro da se zanaš na samo en vir denarja- več virov denarja pomeni bolj stabilno finančno stanje. Sedaj pa na delo.

.

1. REDBUBBLE STRAN

.

Najbrž te zanima kaj je REDBUBBLE?

Redbubble je stran, ki prodaja skoraj vse -skodelice, ovitke za telefone, rute in maske. Najbrž si misliš, vse super ampak kako lahko jaz zaslužim na tej strani? Potrebujem začetni kapital? Ne, ne potrebuješ začetnega kapitala. V bistvu je stvar zelo preprosta, samo vpišeš se -narediš profil, kot ustvarjalec ali dizajner in ko izpolniš vsa polja oddaš svoj dizajn in ustvarjaš svoje kolekcije s svojim dizajnom ali napisom. Lahko imaš različne napise za majice, slike za telefon,…

Najbrž se sedaj sprašuješ, kako naj to naredim, če pa ne znam dizajnirati svoje napise, majice, ipd. Naj ti povem, da tudi jaz ne znam pa sem uspela ustvariti par motivov z brezplačnim orodjem CANVA. Canva je orodje, kjer lahko brezplačno dizajnirate napise, objave za FB in podobno. Jaz nisem nikakršen talent za dizajn in sem v 1 uri uspela postavit svojo trgovino, kot dokaz tebi da lahko. Trgovino si lahko pogledate tu. Ni nekaj posebnega, ampak je dokaz da lahko tudi ti postaviš svojo in začneš služiti s svojimi idejami.

Ko se izdelek s tvojim motivom proda, ti Redbubble nakaže denar na bančni račun ali Paypal. Zasležek je različen, odvisno od tega kaj se je prodalo. Če se proda nalepka ali trenirka- torej lahko zaslužiš od 0.30 € pa do 24€ in še več od prodanega izdelka.

Kako zaslužiti na internetu? Motiv
Moj motiv, ki sem ga naredila v Canvi ni ok!

Pravi trik je, da ugotoviš svojo prodajno nišo!

Če boš delal kar delajo drugi se boš izgubil v morju produktov. Npr-moje majice z napisom, ki sem ga ustvarila niso ok, ker jih ljudje ne bodo našli. Bolj specifično gremo- večje šanse imamo. Naj te opozorim, da slike iz interneta, ki niso tvoje so prepovedane za dizajn! V to spadajo internacionalne znamke in vse slike, ki so avtorsko zaščitene. Če boš kršil pravila-bodo tvojo trgovino odmaknili. Namesto tega lahko npr. slikaš Bled in nardiš magnetke z motivom Bleda (s svojo sliko- ne s sliko, ki jo najdeš na Googlu). Si medicinec, ekonomist? Ustvari zanimiv motiv s svojim napisom in targetiraj to nišo.

Sedaj so popularne maske in gredo kod za med, tako da izkoristi možnost. Še nekaj, več motivov imaš večja je možnost za prodajo. Prijateljica, ki prodaja na Redbubblu ima okoli 120 motivov prodajata pa se samo 2! 50+ motivov je zaželjeno.

.

2. Druga možnost kako zaslužiti na internetu je Cafepress!

.

Kaj je Cafepress? Podobno, kot Redbubble, Cafepress je stran na kateri lahko prodajaš svoje majice, skodelice za kavo in ostale stvari. Stvar je preprosta kot Redbubble. Kar je prav tako super je to, da ne rabiš skrbeti za marketing in promet saj te strani to naredijo same. Lahko naložiš isti dizajn kot na Redbubbu in čakaš, da se proda. Hkrati lahko, da si povečaš možnosti za nakup tvojih izdelkov, le-te promoviraš s svojim linkom.

Kako zaslužiti na interntu

Enako kot pri Redbubble je tudi tu enostavno narediti svoj profil. Stran plača provizijo za tvoj dizanj, ko se proda- na Paypal ali če želiš direktno na bančni račun.

,

3. Brez Instagrama ne gre

.

Vem, kaj si misliš! To vsi govorijo in že vem, instagram je že preveč nafilan z marketingom in podobno. Najbrž ne veš vsega. Kaj če ti odkrijem stran, kjer lahko svoje objave in storie prodajaš? Oz. če ti povem, da ti podjetja plačujejo za to, da ti na svojem instagramu objaviš in si za to plačan! Slaba stran te strani je, da moraš imeti minimalno 10 tisoč sledilcev. Dobra stran je da lahko zaslužiš 10 dolarjev na story.

Torej kako zaslužiti na internetu s pomočjo instagrama

Preden ti odkrijem to stran naj ti povem, da sama upravljam več instagram profilov in sem tudi za izpostavljenost sodelovala z profili iz te strani in obratno oni z menoj. Želim povedati, da možnost je in definitivno deluje ter se splača poskusiti. Če pa nisi zainteresiran za sodelovanje imaš pa instagram, tiktok ali youtube kanal, lahko te kanale tu prodaš in zaslužiš. Seveda je vse odvisno od velikosti in sledilcev, ki jih imaš.

Ta super stran je Shoutcart! Tu lahko delaš marsikaj. Vpis na stran je tudi dokaj preprost. Verificiraš svoj profil. Zelo preprosto. Profili se razlikujejo in sicer od uspešnosti prodaje do uspešnosti samega sodelovanja. Kot lahko vidite so na strani profili od 10 tisoč do nekaj miljonov.

Zgoraj v desnem kotu pa imamo drugo stran in sicer Fameswap! To je stran kjer lahko prodaš svoj Instagram, Tiktok ali Youtube oz. ga kupiš.

Torej za vse tiste, ki bi se radi ukvarjali z socialnim marketingom pa se niste imeli časa ukvarjat z gradnjo sledilcev je tukaj preprost način kako lahko dobite socialno omrežje, ki je že zgrajeno in na podlagi tega kasneje nekaj zaslužite. Je pa tu potrebno nekaj denarja vložit.

Druga možnost je ta, ki se je poslužuje moj prijatelj. V nekaj dneh zgradiš instagram skupnost in potem te profil prodaš. Npr. on potrebuje s svojimi instagram taktikami 🙂 1 teden, da zgradi profil za določeno nišo od 5 tisoč do 15 tisoč sledilcev in potem te profile preko zgornje strani proda (za 100-200€).

Če pa želiš sam zgraditi na organski način svoje kanale prilagam video, ki ti lahko pri temu pomaga. Časa trenutno imamo vsi in zakaj ga ne bi pametno vložili.

.

4. Sigurno si slišal za Fiverr

.

Fiverr je stran kjer lahko najdeš marsikaj in na marsičem zaslužiš. Če pišeš, ustvarjaš videje lahko tu najdeš svoje potencialne stranke. Lahko pošiljaš razglednice iz Slovenije- ja tudi na tem ljudje služijo. Govoriš več jezikov? Lahko prevajaš. Ceno svojega dela postavljaš sam. Ni dobro, da si zelo poceni, ker ljudje takšnim storitvam ne zaupamo najbolj. Prav tako, pa ni dobro biti preveč drag. Na začetku moraš tudi tu najti svoj prostor oz. nišo. Ponudbe je veliko in nekako je super, da si malo drugačen. Gledala sem video, v katerem se je punca odločila, da ustvarja samo politične plakate in je v tem zelo uspešna. Najbrž te spet zanima ali deluje? Seveda, da deluje poglej si koliko ljudi potrebuje določeno storitev in jo poišče ne Fiverru. Med njimi sem tudi jaz. Ko potrebujem kakšen članek ali logo ali popravek v spletni trgovini si kar tu najdem primerno storitev.

.

5. Si ustvarjalec/ka? Potem je naslednja stran idelna zate

.

Naslednja stran, ki spada pod tematiko kako zaslužiti na internetu je Etsy. Etsy je stran za vse ustvarjalce, pa tudi za tiste, ki se ste odločili za 1. ali 2. točko :). Etsy vam ponudi svojo platformo za postavitev trgovine. Če ustvarjaš lahko tu svoj nakit ali bilo katero ročno delo tudi prodaš. Postavitev trgovine je u izzi bi rekla. Kar pa mi pri Etsy platformi ni všeč, je to da vzame svojo provizijo. In sicer, ko daš izdelek v trgovino ti to zaračunajo in prav tako zaračunajo svoj delež, ko se izdelki prodajo. Imaš pa zato veliko obiskovalcev in se ni potrebno truditi z facebook in google reklamami, ker za vse poskrbi Etsy. Vsekakor, če ste zainteresirani si preden se lotite poglejte še par videov na to temo. Na youtubu jih je res veliko.

.

6. Testiranje spletnih strani

.

Vem kaj si misliš! Ne bom reševal testov za neke bone in vaucherje in to je nateg. Glej vemo, kaj nudijo na fb in verjemi, da te nočem zlagati z nekimi boni. Ta stran, ki ti jo povem ti plača za testiranje strani. Torej ti se vpišeš na stran in oni ti dajo nalogo. Ko rešuješ oziroma iščeš rešitve moraš zraven komentirati kaj ti je všeč in kaj ne. Prav tako je obvezno, da deliš svoj zaslon z tvojimi nadzorniki. Ta stran je Usertesting.

Še ena podobna stran kot zgornja je Usertesting Club. Poglej si in javi če si se odločil sprobati ter kakšen je bil končni rezultat.

.

7. Skill Share

.

Skill Share stran je ravno to kar pravi ime strani- deliš svoje znanje. Znaš igrati na kakšen inštrument? Imaš opravljen tečaj masaže ali kave? Tu lahko posnameš sebe oz. svoje znanje in naložiš na stran. Vsaka minuta se ti plača! Torej če koga zanima igranje kitare in si ti to posnel in objavil na stran, boš za vsako minuto dobil plačano. Super kajne 🙂 Lahko se posnameš s telefonom. Podobna stran kot Skill Share je Udemy- ko imaš enkrat video je pametno, da jih objaviš na obe strani!

.

8. Pisanje bloga ali člankov

.

Vem, blog ne prinaša zaslužka takoj-je pa dober začetek. Če si konstanten imaš dobre in zanimive članke lahko z blogom ali pisnjem zaslužiš dobro žepnino. Da blog doseže nek krog bralcev potrebuje od 3 mesecev pa do 2 leti konstantnega dela. No če imaš svojo nišo in dejansko tvoj blog privabi bralce. Izogibaj se bloga o kozmetiki ali fintensu teh je tako preveč- no razen, če te res izjemno zanima :). Jaz blog na naši spletni strani pišem sama, veliko spletnih strani pa najame pisce. Ko se izkažeš, kot dober pisec si lahko plačan od. 0.15 pa do 0.50 centov na besedo. Torej lahko s člankom od 1000 besed zaslužiš do 50€.

.

9. Shutterstock

.

Tu lahko prodajaš svoje videe ali slike, ki si jih ti posnel. Lahko je video ceste ali morja. Poglej si primere in naloži ter prodaj video ali sliko. Uporabniki bodo uporabili te medijske vsebine za svoje videe ali vsebine.

.

10. Zadnja ideja kako zaslužiti na internetu!

,

Stran Teachable. Tu lahko tudi, kot na zgornjih straneh deliš svoje znanje in učiš svoje učence. Seveda je pomembno, da obvladaš zadevo. Prav tako, lahko služiš tudi na tej strani, pogoj pa je da znaš angleško. Ta stran je VIP KID.

Torej na internetu je možno zaslužiti in veliko ljudi izkorišča to možnost, ki jo internet nudi- zakaj je ne bi tudi ti! Upam, da ti je članek/post všeč in da sem ti ponudila kakšno uporabno idejo za te čase.

The following two tabs change content below.