Kako negovati kožo pozimi?

zapisano v: Aktualno

Kako negovati kožo pozimi, je najbrž vprašanje, ki si ga postavimo večkrat, ko opazimo suho in dražečo kožo, ki je posledica mešanja mrzlega in toplega zraka.

Torej kako negovati kožo pozimi?

NASVET: NABAVITE VLAŽILEC ZRAKA

Razlog je preprost v zimskih mesecih zaradi ogrevanja prostora je zrak zelo suh kar razdraži kožo. Z dobrim VLAŽILCEM ZRAKA lahko prostoru povrnete vlago ta pa ne bo dražila vaše kože ampak jo hidratizirala. Medtem ko dodatna vlaga zelo pomaga. V vlažilcu lahko doate tudi nekaj kapljic eteričnega olja po vašem okusu, ki bo Vas dodatno sprostil. V tem članku zaupam kako lahko naredite kaj več za nego vaše kože. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali zmanjšati razpokanost in rdečico ter ohraniti vašo kožo zdravo in udobno do pomladi:

Izberite najboljšo zimsko vlažilno kremo za vašo kožo. Tista stara vlažilna krema, ki jo uporabljate preostanek leta, ni dobra za čez zimo. V  hladnih in suhih mesecih potrebujete izjemno vlažilno kremo.

Kako izbrati pravilno kremo za čez zimo?

Tukaj ni pravilne enačbe, ki bi lahko vsem rešila probleme na isti način. Ko gre za nego kože je toliko dejavnikov, predvsem pa potrebujete kremo, ki bo ustrezala vašemu tipu kože in podnebjem ter vremenskim spremembam v katerih živite.

Poleg, povečanja vsebnosti vlage v vaši koži lahk uporaba dobre vlažilne kreme pomiri vašo kožo in izboljša njen sjaj. Zimska vlažilna krema z SFP lahko celo zaščiti vašo kožo pred škodljivimi UVA in UVB žarki. Tukaj je nekaj nasvetov, ki Vam bodo pomagali izbrati pravilno vlažilno kremo za čez zimo. Kljub temu pazite kakšne kreme izbirate, če ste nagnjeni k izbruhom, se izogibajte formulam na osnovi nafte ali olja.

Spoznajte svoj tip kože

Vlažilna krema je nujna, ne glede na to, kakšen tip kože imate – mastno, suho ali kombinacijo obojega. Za tiste s srbečo ali suho kožo je lahko mazilo odlična možnost za zadrževanje vlage. Če imate normalno kožo, bodo kreme delovale bolje kot mazila, saj imajo tanjšo plast. Dermatologi priporočajo ljudem z mastno kožo uporabo lažjih, vlažilnih losjonov.Torej, preberite oznake sestavin, preden kupite vlažilno kremo, ki je primerna za vaš tip in starost kože.

Mastna koža

Ker so ljudje z mastno kožo bolj nagnjeni k aknam, so zanje najboljša izbira vlažilna sredstva na vodni osnovi, ki niso komedogena. Debelejše kreme lahko dražijo kožo in prispevajo k aknam.

Suha koža

Za tiste z izjemno suho kožo poiščite izdelke na osnovi nafte, kot so vazelin, Aquaphor in Eucerin. To bo preprečilo izhlapevanje vode iz vaše kože. Vendar pa so ti izdelki morda najbolj primerni za nočno rutino, saj so lahko pretežki in sijoči za uporabo podnevi.

Normalna koža

Lahka vlažilna krema na vodni osnovi je lahko dobra za tiste z normalno kožo. Nekateri dermatologi predlagajo losjone s 5% do 10% ciklometikona, ki je bistra organska spojina brez alkohola za normalen tip kože.

Občutljiva koža

Zima je lahko še posebej ostra za ljudi z občutljivo kožo. Hladnejše in bolj suho vreme lahko še poslabša obstoječe stanje kože. Strokovnjaki predlagajo uporabo vlažilne kreme, ki vsebuje tudi pomirjujoče sestavine, kot sta aloja ali kamilica za občutljivo kožo. Ljudje iz te kategorije naj se izogibajo ostrim dišavam in barvilom, saj lahko te sestavine dodatno dražijo kožo.

Staranje kože

Naša koža postane naravno bolj suha, ko staramo. Zato so vlažilne kreme na osnovi olja z naftno osnovo najboljša izbira za staranje kože pozimi.

Pri izbiri vlažilne kreme je pomembno upoštevati tudi, kdaj in kje jo uporabljate na telesu. Na primer, potrebujete lahko vlažilno kremo za dan in močnejšo za noč. Na telo nanesite gostejšo kremo in uporabite lahek vlažilni losjon za obraz.

Dodatni nasveti kako negovti kožo pozimi:

Poleg nanosa dobre dnevne vlažilne kreme sledite spodnjim nasvetom, da bo vaša koža v tej zimski sezoni videti čudovita in sijoča:

  • Izogibajte se vročim tušem, saj lahko vroča voda posuši našo kožo in odstrani naravna olja, ki ohranjajo našo kožo zdravo.
  • Uporabite vlažilec zraka, da preprečite, da bi zrak v vaši hiši postal preveč suh.
  • Navlažite takoj po izstopu pod tušem
  • Ko greste ven, nosite rokavice in šale, da zaščitite svojo kožo pred ostrimi elementi.
  • Prav tako morate malo spremeniti svojo prehrano, da bo vaša koža pozimi zdrava in sijoča. V svojo prehrano dodajte veliko sadja in zelenjave, bogatega z antioksidanti, ter živila, bogata z zdravimi maščobami, kot so ribe, semena in oreščki.

Preberite tudi druge prispevke o negi kože in telesa.

The following two tabs change content below.