Kavni piling za telo! 5 razlogov zakaj redno uporabljati piling

zapisano v: Aktualno

Ali veš, da so zrna kave koristna za našo kožo?


Najbrž si to že slišala, pa vendar ti ne priporočamo uporabo ostankov jutranje kave kot piling za telo! Raje uporabi svežo kavo ali kakovosten izdelek, ki bil primeren za piling. Ko kombiniramo zrna kave z ostalimi naravnimi sestavinami in izdelamo kavni piling pa je pozitiven učinek za kožo toliko večji!✅

1. Kavni piling za telo je pomirjajoč

Namesto, da pod tušom uporabljate izdelke s kemikalijami, se kavni piling lahko kombinira s sladkorjem, soljo in različnimi eteričnimi olji, ki kožo nahranijo in pustijo gladki učinek❤️ Ne samo, da odstrani odmrle delce kože, v enem koraku kožo tudi nahrani. Zakaj bi uporabljali umetne pilinge, ko pa imamo naravno alternativo?

2. Sestavine idealnega pilinga

V kavnih pilingih za telo so ponavadi naslednje sestavine, ki pomagajo pri ultimativnem eksfolatorju:

  • kavna zrna
  • sladkor
  • sol
kavni piling za telo
Foto: Monika Verhovšek

Veliko znamk uporablja himalajsko sol in rjavi sladkor, saj ti dve sestavini imata veliko acidov in naravnih mineralov, ki pomagajo pri boju proti bakterijam. Kavni piling za telo apliciramo s krožnimi gibi na kožo. Pomaga pri odstranjevanju umazanije in odmrlih celic. Rezultat pilinga je nova sijoča in gladka koža ( koža se na žalost ne more sama nonstop “renovirat” zato ji moramo pomagat 1-2x tedensko).

3. Kofein je pomemben za kožo

Poleg odličnega pilinga in benificij, ki jih kavni piling prinaša imamo tu še njegovo skrito orožje: kofein. Kofein najdemo v rastlinah in kavi po celem svetu. Tehnično je psihoaktivna droga, ki stimulira telo in je zelo popularen po celem svetu, ker je zelo efektiven. Medtem, ko so nam znani učinki kofeina, ko pijemo kavo- so nam manj znani vplivi kofeina na telo pri negi telesa. Kofein pomaga pri zatezanju in čvrsti koži, zato pogosto slišimo, da pomaga pri zmanjševanju celulita. V izdelkih za nego obraza pa se pojavlja, kot izdelek za okoli oči, saj pomaga pri zmanjševanju podočnjakov in zabuhlosti.

Kofein ima tudi veliko antioksidantov, ki pomagajo v boju proti staranju, sončnimi pegami in gubicami.

4. Niso vsi kavni pilingi enaki!

Vsaka znamka ima svojo recepturo. Naj povemo, da je vse odvisno od količine kave, ki je v samem izdelku. Kava Arabica ima veliko antioksidatov, ki naredijo kožo gladko.

5. Kavni piling za telo izdelan v Sloveniji

V kolikor želite 100% slovenski kavni piling ste na pravem mestu. Piling vsebuje:

  • kavo Arabico
  • zlati trsni sladkor
  • jojobino in sončnično olje
  • karitejevo maslo
  • mandljevo olje
  • eterično olje pomaranče

Vas zanima več? Preberite si kateri so ostali najboljši pilingi s sladkorjem!

The following two tabs change content below.