6 nasvetov za nego kože poleti in zanimivosti o slani vodi

zapisano v: Aktualno

Poletje pomeni, da moramo koži posvečati veliko več časa, da preprečimo poškodbe, rjave madeže, rdečico in povečanje loja na koži. Pred kratkim sem se udeležila izobraževanja v Zagrebu, znanje, ki sem ga pridobila bom delila s teboj plus nekaj dodatnih vprašanj in odgovorov. Post 6 nasvetov za nego kože poleti je namenjen za vse tiste, ki so radovedni in želijo izvedeti kaj več.

.

Tukaj je mojih 6 nasvetov za nego kože poleti :

.

 1. Bodi zvesta kremi za sončenje, ker je poleti resnično tvoja najboljša prijateljica, naj razložim zakaj: ZF številke- višja številka ne pomeni nujno tudi bolj efektivno zaščito. Ste vedeli, da ZF 50 krema zaščiti vašo kožo samo 2% več kot ZF30? Nežen nanos kreme za sončenje je ključnega pomena. Vzamite v znanje, da UV žarki, prodrejo čez oblake in okna ter senčnike, torej je zaščitna krema priporočljiva vedno. Nosite kremo z zaščito vedno tudi v hladnejših dnevih, po možnosti celo leto. Ni potrebno, da je vroče, da se vaša koža poškoduje, tudi v hladnejših dnevih je koža pav tako izpostavljena UV žarkom.
 2. Zaščiti tudi vrat in dekolte. Vrat in dekolte sta podaljšek obraza, ki sta najbolj  izpostavljena soncu, zato ju nikar ne pozabi ustrezno zaščititi.
 3.  Zagotovi svoji koži ekstra vodno-bazirano kremo za hidracijo. Vlažilec bo zagotovo pomagal vaši koži zadrževati olje in vodo.
 4.  Antioksidatni : Vitamin C in E. Prosti radikali pomagajo pri staranju. Uporabljaj antioksidante kot “varnostnike” za svojo kožo. Vitamin C je enkraten za nego kože. Medtem, ko so se sestavine v kozmetiki spreminjale in menjale je vitamin C stalnica. Razlog je ta, da tudi znanost potrjuje, da ima neverjeten efekt na vidno postarani koži.
 5.  Večni antioksidanti: Jej lycopene, ta se najde v rdečem pigmentu v goji jagodah, paradižniku, papaji in grenivki.
 6. Limitiraj čas preveden zunaj v najbolj vročih urah. Večina ljudi ima rjave madeže poleti zaradi sonca, vendar to ni edini razlog, saj jih dobijo zaradi vročine prav tako. Študije kažejo, da vročina povzroča, da celice proizvedejo več melanina. Svojo kožo osveži z ledeno kopel, masko,…

.

Kaj sem se naučila?6 nasvetov za nego kože poleti

.

 • ohladiti kožo z gelno masko ( po jogi, telovadbi)
 • uporabljati sončno kremo na obrazu
 • sončne opekline lahko dobimo tudi v notranjih prostorih
 • vročina lahko povzroči hiperpigmentacijo
 • najlažji način za nanos sončne kreme je če je ta v prahu ( nisem še zasledila v Sloveniji)
 • nanašati po 2 sloja zaščitne kreme
 • pitje vode ne pomaga hidraciji naše kože, temveč našemu organizmu, za kožo moramo uporabljati vlažilne kreme
 • umivaj si kožo z hladno vodo

Preberi si še post o celulitu in kako se ga znebiti ali kako izbrati primeren naravni losjon.

.

Te zanima, če slana voda škodi tvoji koži?

.

Če si ena tistih oseb, ki uživaš v poletju in kopanju v morju, se morda sprašuješ kakšen afekt ima sol na tvojo kožo. Jo morska voda posuši? Ima morda kakšne koristne učinke? Jaz verjamem da je morska voda zelo koristna in pomaga koži ozdraviti različna stanja.

Na začetku naj povem, da je morska voda bogata z vitamini, aminokislinami in minerali (magnezij, kalij in žveplo). Terapevtski učinki kopanja v bogatih morskih voda, so znani še iz časa Grkov. Hipokrat je razglasil take vode kot  npr. mineralne vrelce tople vode za zelo učinkovite. Sprostitev ob naravnih vodah je posebna terapija za naše telo. Najbolj znana naravna zdravilišča s slano vodo so v Franciji ( pokrajina Britanija) in seveda Mrtvo morje, ki je znano po svojih zdravilnih sprostitvenih učinkih in naravni terapiji s soljo. Mrtvo morje na leto obišče tisoče ljudi, seveda z dobrim razlogom- povrnitev zdravja.

Sama nisem še obiskala Mrtvo morje, uporabljam pa izdelke s sestavinami iz Mrtvega morja. To so sledeči:

Zanimivo dejstvo je da krvna plazma in morska voda imajo skoraj identično kemijsko sestavo glede na minerale. Morska voda je tako blizu človeškem naravnem okolju za preživetje krvni plazmi, da če bi odstranili bele krvničke iz telesa in jih namestili v sterilno raztopino morske vode, bi te normalno delovale. Precej neverjetno.

Za akne je slana voda idealna rešitev. Slana voda je naraven antiseptik, ki posuši akne, saj ima v sebi žveplo. Žveplo pa se uporablja v mnogih izdelkih za problematično kožo. Tako, da če ste nagnjeni k aknam je morska voda idealna rešitev, ki problem hitro odpravi. Seveda na morju vedno nosi sončno kremo za zaščito, čeprav UV žarki tudi uničujejo bakterije, tako da je sonce + slana voda idealana kombinacija. Za ogrce velja isto. Predlagam, da si vzameš s seboj domov steklenico morske vode in jo uporabljaš kot tonik, da bo tudi doma stanje tvoje kože odlično.

Mnogi najdejo morsko vodo idealno za celjenje ran in zmanjševanje vidnost brazgotin.

Za kožne izpuščaje, luskavico in ekcem je morska voda idealna. Zaradi natrija, ki je v vodi, se stanje kože, ki boleha za naštete bolezni vidno izboljša. Posebej luskavica, saj  poleg vode tudi UV svetloba pomaga neizmerno.

Pri suhi koži je odvisno od slane vode in od metabolizma. Pri nekaterih se lahko izboljša stanje pri drugih se lahko poslabša. Vsekakor v kolikor plavate v slani vodi je moj nasvet, da se takoj tuširaj in namaži z vlažilno kremo ali naravnim oljem, ki suhi koži povrne sjaj ( v naši trgovini imamo na voljo 2 naravna olja, kaj si o njih meni vlogerka Eva Centrih si lahko pogledaš tu).

Uživaj v poletju in drži se mojih 6 nasvetov za nego kože poleti,

Simona

The following two tabs change content below.