Celulit kako se ga znebiti? Nasveti za nego doma!

zapisano v: Aktualno

Ta post bo namenjen pomarančni koži. Post Celulit kako se ga znebiti, govori o celulitu na trebuhu, stegnih, nogah in zadnjici, postopek je za vse predele enak.

.

Kaj je celulit?

.

Celulit kako se ga znebiti

Naj prvo povem, da celulit ni bolezen, temveč motnja. Hujšanje s hitrimi dietami in izločanje živil vedno povzroči celulit. Celulit nastane kot posledica sprememb v podkožnem tkivu, ki izgubi svojo prožnost. Največkrat se pojavi kot rezultat hitrega in nepravilnega hujšanja. Celulit ima kar 98% žensk in, če ste med tistih 2%, ki ga nimate lahko rečem, da imate supergene.

Podkožje je sestavljeno iz maščobnih celic, ki imajo sposobnost nabrekanja in se lahko tudi do 100-krat. Pri nepravilnem hujšanju se celice neenakomerno zmanjšujejo in združujejo v skupine, vezivno tkivo v koži okrog njih pa se razteza in krči

Celulit se lahko pojavi tudi zaradi prevelikega odlaganja odpadnih snovi v  maščobnih celicah, če te niso dovolj dobro prekrvavljene. Maščobne celice otrdijo in se združujejo v kepice. Ker je izločanje odpadnih snovi oteženo, se v teh kepicah nabira tekočina.

.

Učinkovita pomoč v boju s celulitom?

.

V kozmetiki najdemo polno krem in losjonov ter tablete za celulit, če ti izdelki učinkujejo ugotovimo šele po nakupu in uporabi, vendar  rezultati so največkrat daleč od zaželenih. Zakaj? Zato, ker kot ste najbrž že kje prebrale za zmanjšanje celulita je potrebno še mnogo drugega. Potrebno je zmanjšati maščobo in ta proces se imenuje lipoliza. To storimo s hrano, fizično aktivnostjo, vodo in s pravilno nego telesa.

.

Kakšna nega telesa je primerna za odpravo celulita?

.

Nega telesa je najbolj uspešna pri kozmetičarki, ki ima potrebne naprave in anticelulitne masaže. Vse je lepo in prav, vendar z današnjim tempom življenja ali ne najdemo čas za obisk ali pa so nam ti tretmaji predragi. Zato imamo mi nekaj preprostih domačih rešitev, za katere smo prepričani, da vam bodo pomagale. Za nego telesa se priporočajo maske iz blata in gline ter pilinge. Kot že zgoraj povedano pilingi pomagajo pri cirkulaciji kar zmanjšuje celulit.

.

Celulit kako se ga znebiti z blatom?

blato za celulit
Slika: Tajda Rupič

.

Blato za celulit največkrat uporabljamo tako, da tanko plast intenzivnega blata s krožnimi gibi nanesemo na želene dele telesa in jih ovijemo s prozorno folijo. Izdelek pustimo delovati 20-30 minut in ga nato odstranimo z vlažno krpo ali izperemo pod tušem. Glede na želeni rezultat blato uporabljamo enkrat do trikrat tedensko. Imamo  različne vrste blata v naši ponudbi lahko najdete blato za telo iz Mrtvega morja, ki je znano po svojih bogatih mineralih. Blato je super za kožo saj na sebe veže odvečno vodo in nepotrebne delce.

.

Nasveti za body wrapping doma:

Stvari, ki jih potrebujete za body wrapping so:

  • blato Mrtvega morja,
  • voda,
  • plastična folija ali b
  • odeja.
    1. KORAK

Zmešajte želeno količino blata iz Mrtvega morja s pol manjšo količino vode.
Pustite posodo s to zmesjo ,da počiva in dobi lepljivo teksturo.
Dodajte vodo, če je potrebno.

 2. KORAK

Vzemite spatulo, lahko pa tudi kar z rokami in zmes v tankem sloju nanesite na želeno področje.

3. KORAK

Nato na ta del telesa zvijete toplo brisačo ali folijo, vendar pazite in bodite previdni, da ne boste preveč zategnili del, ker bi to lahko preprečilo cirkulacijo. Nato se pokrijte čez še z odejo.

4. KORAK

Lezite na zofo in poskrbite za dobro muziko in vrč vode v bližini, da ne boste dehidrirali.
Po eni uri lahko brisače odmaknete in greste pod tuš, da sperete blato s sebe.

.

Zakaj je glina koristna?

.

Glina  je eden najboljših razstrupljevalcev telesa, saj veže nase odpadne snovi. Glini dodamo  malo vode, da dobimo gosto zmes. Počakamo, da glina vodo vpije. Nato zmes nanesemo z krožnimi gibi na želene  predele in vse skupaj po želji povijmo s folijo za živila, ki bo področje še dodatno segrela. Glino in blato sta  je super ker sta alkalna in nevtralizirata zakisanost našega telesa. Kot vemo tudi večina bolezni, ki jih imamo, so posledica nepavilnega pH našega telesa.

.

Stimulacija problematične kože z naravnimi pilingi je lahko zelo koristno!

.

O pilingih smo že veliko povedali pa naj še enkrat ponovim najbolj pomembne stvari. Pri fizičnih pilingih stimuliramo kožo, dobri so za cirkulacijo kože, masažo, izboljšujejo videz, čistijo pore in pomagajo pri številnih boleznih ter pomagajo pri celulitu. Priporočljiva uporaba pilingov je 1x do 2x na teden.  Priporčamo piling s soljo, sladkorjem in pa glicerinske pilinge.

piling za telo
Slika: Tajda Rupič

Glicerinske pilinge je najboljše uporabljati na stegnih, nogah in podplatih na nogah, skratka na delu telesa, kjer je koža bolj “trda”. Na področju obraza in drugih bolj občutljivih delih moramo biti bolj previdni in nežni pri uporabi, da ne bi kožo razdražili.

Odstranjevanje odmrlih celic se lahko spremeni v koristen proces z veliko pozitivnih učinkov. Naj naštejem nekaj od teh:

  • IZBOLJŠA CIRKULACIJO : z uporabo glicerinskega pilinga povečujemo lokalno prekrvavitev na določenem področju, kapilare se razširijo, če jih stimuliramo;
  • CELULIT : izboljša celulit na površini kože ( to dosežemo z krožnimi gibi na določenem področju);

Sladkor in sol poleg izboljšanja cirkulacije in celulita našo kožo po uporabi pustita mehko in gladko. Medtem, ko ima vnos sladkorja v telo negativne posledice, je čisto drugačna zgodba pri nanosu sladkorja na telo ( ne glede na tip kože). Kožo mehča in jo naredi gladko. Učinkovit je zaradi majhnih delcev, hkrati pa v sebi ima glikolno kislino. Njegova skrivnost je v tem, da uravnava izločanje telesnih maščob (loja,…) in kožo varuje, da se ne izsuši. Sol iz Mrtvega morja vsebuje veliko broma, magnezija in ostale minerale. Zaradi teh posebnosti pomaga pri mnogih kožnih boleznih pa tako pomaga tudi pri pomarančni koži. Če še ne veste kateri piling bi izbrali imamo  naši spetni  trgovini  na izbiro 3 pilinge s soljo iz Mrtvega morja. Vsak od njih je edinstvenega vonja.

V spodnjem videju je prikazan tretman s solnim pilingom in blatom, katerega lahko poskusite tudi doma. V juniju pa imamo prav posebno akcijo in sicer blato za telo iz Mrtvega morja in solni piling lahko dobite za 17 eur v naši trgovini.

.

Kava ali res pomaga pri odpravi celulita!?

.

Moj odgovor je ne!!! Kava je vsekakor dober piling, vendar celulitu pomaga kofein, ki pa je v kavi samo 5%. Kava odstrani mrtve delce, nikakor pa ne pomaga koži pri zmanjšanju celulita, razen v primeru, da imate obloge kave na sebi 6  ur. Zato prosim, ne mečite stran dobro kavo :), vsekakor pa jo uporabljajte kot piling.

.

Hrana je zelo pomemben dejavnik!

.

Za svoje telo želimo najboljše, zato moramo zagotoviti učinkovito in pravilno delovanje vseh faz predelave hrane v telesu. Pri prebavi so potrebni vsi encimi in ustrezen pH, pri presnovi pa moramo zagotoviti naravni proces razstrupljanja telesa. Znani naravni diuretiki so čebula, različni čaji, jagode, peteršilj.

Znan je tudi bršljan. Bršljan pomaga v obliki mazila in kot kopel. Pomembno vlogo imajo tudi vitamini in vlaknine.

.

Fizična aktivnost in voda sta izredno pomembna

.

Brez fizične aktivnosti je boj s celulitom nesmiseln. S telovadbo aktiviramo mišice in s tem tudi cirkulacijo, boljša cirkulacije pa pomeni manj celulita. S telovadbo ne samo da bomo učvrstile telo, ampak tudi izboljšale kondicijo z vajami za trebuh, zadnjico in stegna pa tudi celulit.

Pri vsem skupaj ne smemo pozabiti na vodo. Naše telo je 70% sestavljeno iz vode. Na žalost je dnevno ne spijemo dovolj, kar povzroči dehidriranost telesa in zakisanost, brez da bi opazili. Pijte vodo in celulit se bo vidno zmanjšal.

Sedaj imate še nekaj časa do poletja, da izboljšate svojo kožo in na plaži zablestite.

Če vas zanima še kaj več o celulitu pa priporočam branje članka Kako se znebiti celulita v 3 korakih.

The following two tabs change content below.