Zakaj morate imeti doma kakavovo maslo?

zapisano v: Aktualno

Kakavovo maslo ima zelo dobre lastnosti in je zaželeno pri negi vsake ženske.

.

Kaj je kakavovo maslo?

.

Kakavovo maslo je rastlinska maščoba, ki se pridobiva iz ploda kakavovca. Drugo ime za kakavovo maslo je Theobroma oil, zelo popularno po celem svetu.  Uporablja se v kozmetiki, kulinariki in farmaciji. Glede na to, da ima močno aromo po kakavovcu je maslo tudi jedilno. Pri uporabi kakavovega masla v kulinariki bodimo previdni, saj kljub temu, da je zdravo ima veliko kalorij.

Najboljša kvaliteta kakavovega masla je to da je visoko stabilno v primerjavi z drugimi maščobami. Ta lastnost da maslu neverjetno dolgo življenjsko dobo od 2 do 5 leti, kar pa se lahko še bolj poveča z različnimi antioksidanti. Največ kakavovega masla se uporablja v kulinariki. Njegovo nizko tališče pa je tudi idealno za uporabo v kozmetiki.

Poglejmo si podrobneje še druge značilnosti tega enkratnega masla.

kakavovo maslo

.

Te zdravilne učinkovine ne smete spregledati!

.

Kakavovo maslo pomaga pri veliko zdravstvenih težav- izguba las, staranje kože in irritaciji kože. Vas zanima podrobneje? Poglejmo!

.

Upočasnjuje staranje

.

Eden od razlogov, zakaj je kakavovo olje tako dragoceno je njegova visoka koncentracija antioksidativnih spojin, vključno z oleinsko kislino, palmitinsko kislino in stearinsko kislino. To so tehnično maščobne kisline, ki so koristne za telo in pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu, še posebej v naši koži. Z zmanjšanjem nastanka oksidativnega stresa, kakavovo maslo, tako pomaga zmanjšati znake staranja, vključno z gubami in starostnih znakov.

.

Pomaga pri brazgotinah

.

Raziskava je pokazala tudi, kakavovo maslo, zmanjšuje nastanek brazgotine na koži in pomaga povečati splošno zdravje kože. Ob redni uporabi blaži tudi vidnost strij.

,

Pomaga tudi pri…

.

negi las in lasišča. Poleg tega, da prijetno aromo, kakavovo maslo, lahko tudi pomaga, da vlaži lase, in s tem izboljša splošni videz in moč lasa. Na lasišču ga uporabimo tako, da kakavovo maslo stopimo na vodni pari. Stopljeno maslo nanesemo na lasišče do konic in vmasiramo. Pustimo 15-20 minut in nato speremo z mlačno vodo. Za boljši učinek lahko olju dodate Aloe Vero.

.

Enostavna koristna nega kože

.

Na antioksidativne lastnosti kakavovega masla bodo zagotovo poskrbele za znake staranja, ampak kakavovo maslo tudi ščiti kožo od zunanjih dejavnikov. Antioksidanti in koristno organske molekule, ščitijo kožo pred okoljskimi, notranjimi in zunanjimi silami, ki lahko povzročijo draženje ali poškodbe kože.

.

Zmanjšuje vnetja

.

Bogata mešanica maščobnih kislin in antioksidantov, ki jih vsebuje kakavovo maslo je idealna izbira za ljudi, ki želijo zmanjšati vnetje kože. Kakavovo maslo lahko uporabljate za veliko problematičnih kožnih stanj kot so luskavica, ekcem, izpuščaji ali druge vrste vnetja v telesu. Prav tako ga lahko uporabljate za hitro lajšanje bolečin, v kombinaciji z okusno aromo. Sprašujete se kako? To je mogoče doseči s pomočjo uporabe kakavovega masla v obliki čokolade, za kar se odloča večina ljudi, ki živijo zdravo življenje. Kljub negativnemu vplivu, ki ga odvečne maščobe lahko imajo na kardiovaskularni sistem, zgodnje raziskave kažejo izboljšanje vnetna stanja v srcu, tistih, ki posežejo po  zmernih količinah kakavovega masla.

.

Vendar to še zdaleč ni vse, v naslednjem postu ti razkrijem še druge pomembne lastnosti kakavovega masla, ki jih najbrž nisi vedela.

 

The following two tabs change content below.