4 trendi nege kože, ki so škodljivi in jih odsvetujemo!

zapisano v: Aktualno

.

V zadnjem času opažam velik vzpon nasvetov za nego kože doma. Na internetu lahko najdemo veliko postov o najnovejših negah za kožo in različne ugotovitve. Takšni posti so najpogostejši na socialnih mrežah in njihova popularnost je velika. Jaz na splošno ne dam veliko pomena tem objavam, ker vem, da ta nova odkritja izginejo zelo hitro. Kateri trendi nege kože nam škodijo?

V tem postu se bom dotaknila nekaj od teh najbolj priljubljenih trendov in uporabila zdravorazumsko logiko—na vsakem od njih. Po vsem tem času, kar se ukvarjam s kozmetiko in s šolami, ki sem jih opravila, vem, stvar ali dve več o koži, kot osebe, ki te poste objavljajo. Ne samo, da nekatere od teh trendov ne naredijo nikakršnih čudežev, ki pozdravijo kožo, v nekaterih primerih so dejansko zelo škodljivi za našo kožo. Za začetek, naj se hitro dotaknem koncepta trenda. Nega kože in kozmetična industrija sta enaka kot modni svet v tem, da stvari pridejo in gredo. Le sestavine, ki so koristne in dobre ostanejo še dolgo v uporabo. Stvari, ki se oglašujejo kot “naslednji novi čudež” izginejo po 6-12 mesecih. Pogosto nikoli več ne slišimo o njih.

Trenutno naravna kozmetika zelo priljubljena, vendar ni bilo vedno tako. Nazaj v 90. letih so ljudje  uporabljali znanstvene izdelke in naravne potisnili stran.

 

4 TRENDI NEGE KOŽE, KI JIH NE PRIPOROČAM, DA JIH NE UPORABLJATE DOMA!

 

.Tukaj so štirje trendi nege kože(v nobenem posebnem vrstnem redu), ki jih NE želite poskusiti doma, skupaj z mojim sklepanji.

.

Trend #1: Oglje & Lepilo oz. Črna Peel-Off Maska

.

Dejstvo je, da so ljudje obsedeni z iskanjem novih  načinov, kako trajno odstraniti ogrce. Na žalost, ne obstaja preprost način, da takoj izginejo izginejo in nikoli ne pridejo nazaj. Tako da iskanje dobrega načina za odstranjevanje ogrcev še vedno traja. En tak trend, ki je bil zelo popularen in potem nekako izumrl(na srečo!) je bila maska z ogljem in lepilom. To je demonstriralo veliko vlogerjev  (VIDEO: DIY Blackhead Peel-Off Mask – ni se hecala na koncu)Ti vlogerji mešajo oglje v prahu z lepilom in zmes nanesejo na obraz. Toda, ali je res očisti vaše  ogrce? No, karkoli bilo katera maska, ki se tako  prilepi na kožo je agresivna in nepotrebna. V tem primeru ne odstranite ogrce ampak sledeče primeru naslednje:

trendi nege kože

  • Dlake na površini – To ni nujno slaba stvar. Lepilo, ki je v peel-off maski zagotovo ne bo odstranilo vse.. Če ste nekdo, ki  se želi se znebiti teh dlak je maska zelo agresiven način, da to storite.
  • Sebaceous filaments – Ta so videti kot videti ogrci, ampak niso ( so beli in pogosto rastejo z dlako). Po odstranitvi peel-off maski najdete delce teh.
  • Suha koža/odmrle kožne celice – Ta maska deluje kot agresivni piling kože, zato je po uporabi tako neverjetno gladka. Priporočam bolj nežne maske za odstranjevanje, ker slednja je zelo agresivna.
  • Žive kožne celice – Če uporabljate recept retinoid, retinol je koža lahko zelo suha. Kot rezultat, masko ko jo odstranite lahko vidite luskaste celice. Vendar pa, to je ta maska tako močna, da odstranite tudi žive,  zdrave celice.

.

Kar se tiče odstranitve ogrcev, večino ogrcev ostane globoko v porah odstranimo samo zgornjo plast ogrca. Lepilo maske enostavno ne prodre tako globoko, da bi odstranilo celoten ogrc.

Kozmetičarke so bile živčne,da bodo zaradi te maske ostale brez dela, na srečo to ne drži. Ogrce je najboljše odstranjevati z globinskim čiščenjem in je eden najbolj zanesljivih načinov. Globinsko čiščenje lahko izvajate tudi same doma ( o  tem bom tudi pisala naslednjič). Torej, da zaokrožimo mnenje o črni maski- slaba stran te vrste maske z lepilom/ogljem je n potencialno draženje kože. Zategovanje drgnjenje, zajemanje in solzenje so besede, ki jih ne želite, da jih povežemo z prizadevanjem za zdravo in mladostno kožo,. Če združite vse to je maska neprijetna in nepotrebna. Drugič, še bolj nevarno je, da masko naredite sami doma, lahko dobite reakcije in nepotrebne rdečice. V tem članku si lahko preberete zakaj so nevarne. Če želite nežno masko piling vam priporočam to-.

.

Trend #2: Ustvarjanje lastnih izdelkov za nego kože s sestavinami iz kuhinje

.

Trenutni trendi nege kože, ki je tako zelo priljubljen pri gibanjih za naravo in proti testiranju na živalih, so recepti za nego kože iz sestavin, ki jih najdete v kuhinji.  Misel da uporabljamo nekaj v svoji naravni nespremenjeni obliki naj bi bilo zdravo in nestrupeno. Seveda so nekatere stvari koristne, vendar v nepravilni uporabi z mešanjem nepravilnih snovi je to bolj škodljivo, kot koristno. Je bolj zdrav videz kože in pomlajevanje kože res tako enostavno, da ga lahko dosežemo z uporabo sestavin, ki jih najdemo v kuhinji? Moj odgovor je ne. To zagotovo ni tako enostavno, kot se sliši. Pravzaprav, v nekaterih primerih, je lahko zelo draži kožo in je veliko bolj škodljivo kot koristno.

.

Trend #3: Nakup kemični pilingov iz Ebaya, Amazona ipd…

.

Zaradi interneta imamo na voljo vse produkte iz celega sveta.Surove sestavine, ki jih dobavitelji po celem svetu prodajajo so zdaj dostopni vsem, ne samo profesionalcem v kozmetični industriji. Menim, da samo ljudje, ki razumejo formulacije in kompleksnosti sestavin ter jih pravilno uporabljajo, bi smeli imet dostop do kemičnih pilingov. To zagotovo ne velja za vse dobavitelje, mnogi pa prodajajo z namenom, da bi dobili hitro denar varnost kupca pa je šele na drugem mestu. Kaj je še slabše je to da so tako številni kupci pripravljeni te sestavine uporabljati doma in tako zdraviti svojo kožo,namesto, da bi odšteli par bankovcev več in dobili nasvet od strokovnjaka.

trendi nege kože

Kemični pilingi so na vrhuncu svoje priljubljenosti, saj je dokazano, da lajšajo številne težave s kožo, aknami in gubami. Pogosto slišim, da je šlo pri uporabi nekaj narobe-to se zgodi, ko izdelek dobijo v svojih rokah neizobražene in neizkušene osebe. To so ljudje, ki ne razumejo, kako pomembno je, da uporabljajo kakovostne in stabilne formulacije in pazijo na prenizek pH. Preprosto povedano, blišča ob nakupu kemičnega pilinga za 15 evrov ne bo, lahko pa storite veliko škodo z žganjem vaše kože—ne na dober način. Tukaj sta dva primerna nepravilne uporabe ( video in članek). Verjemi mi, da obstaja še več zgodb, kot je.Trendi nege kože.

.

Trend #4: Metoda dvojnega čiščenja

.

Če niste seznanjeni z trendom dvojnega čiščenja, ki je bil pred kratkim populariziral s strani  korejskih (“K-beauty”) blogerjev. To je precej točno kot zveni; zvečer si umijte kožo ne samo enkrat, ampak dvakrat. Najprej uporabite čistilno olje ali balzam za ustnice (čistilo oljne osnove), ki razbije ličila. Nato se še enkrat umijete z vodo in čistilom, ki je pena ali gel za globoko čiščenje por. Ljubiteljem kozmetike je ta metoda zelo všeč všeč. Čeprav verjamem, da koža od težkih ličil in vodo-odporne zaščite pred soncem, lahko ima koristi od dvakratnega čiščenja, se ne strinjam z vrsto proizvoda (krema ali olje), ki se uporablja kot prvi korak.

trendi nege kože

Skratka, obstajajo še mnoge druge nore stvari, ki se dogaja v  našem divjem svetu za nego kože, ampak iskreno upam, da boste dvakrat premislili o teh tehnikah, da ugotovite, če so vredni potencialnih tveganj. Vaša koža je preveč pomembna, gre nekaj narobe. To je moje osebno mnenje. Trendi nege kože se spreminjajo, to kar je danes popularno jutri več ni.  Če ste sprobali katerega od teh trendov in vam pomaga, potem ga uporabljate.

The following two tabs change content below.