Prodano

Maska za obraz iz marelic

6.90

  • 50 ml
  • nežen piling
  • maska

Ni na zalogi

Podrobnosti o produktu

Tukaj je opisana Maska za obraz iz marelic.

.

Maska za obraz iz marelic

.

Naša maska za obraz je hkrati tudi piling. Nežen piling iz marelic je primeren za vse tipe kože. Maska za obraz je hranilna in čistilna. Kožo globinsko čisti in je ta po uporabi mehka. Maska hidrati, neguje in izboljša videz in elastičnost kože. Ni testirano na živalih.

.

Sestavinemaska za obraz z marelicami

.

  • vitamin E:  “super zvezda” med antioksidanti, poleg tega ga pridobivamo direktno iz narave, zaradi vseh teh lastnosti je izjemno popularna sestavina v kozmetičnih izdelkih; bojuje se s prostimi radikali, vzrok teh je uv-zračenje, onesnaževanje zraka vse to povzroča verižne reakcije, ki se vidijo kot staranje kože VITAMIN E, pa te reakcije preprečuje.
  • marelična jedrca : Organsko olje iz mareličnih koščic je bogato z gama linolensko kislino. Deluje protivnetno, zaradi česar lahko pomaga tudi pri različnih težavah s kožo, kot so na primer ekcemi. Organsko marelično olje pridobijo s postopkom hladnega stiskanja. Vonj pa je zelo nevpadljiv. Izdelki, ki vsebujejo olje iz mareličnih koščic, so zelo primerni za mastno kožo, vendar pa ga lahko s pridom uporabljamo pri čisto vseh tipih kože.

.

Uporaba

.

Nanesite z nežnimi krožnimi gibi na čisto kožo. Masko pustite 2 do 5 minut in nato sperite z vodo. Preden začnete z uporabo poskusite produkt na roki. V primeru, da pride do reakcije produkta ne uporabljajte. Produkt shranjujte zaprtega v prostoru do 25 stopinj celizija.

.

Količina : 50 ml

.

Zanimivosti

.

Okusne marelice so se razvile na Kitajskem že tisočletja nazaj. Od tam so jih prenesli v Perzijo in Armenijo, od koder pravzaprav izhaja njihovo latinsko ime – Prunus armeniaca. Marelice so zelo cenili tudi stari Rimljani in Grki, ki so sadežem rekli kar zlata jabolka sonca. V Evropi se marelice gojijo od 16. stoletja. Sicer so marelice bogat vir rudninskih snovi. Vsebujejo tudi vitamin A in E in vitamin B17. Po nekaterih študijah naj bi pomagale tudi pri odpravi raka. Iz koščic se pridobiva olje, ki se nato uporablja v kulinariki ali pa v kozmetični industriji.