Pomlajevanje obraza, kateri izdelki so primerni?

zapisano v: Aktualno
Kako lahko poveste, če je izdelek za nego kože primeren tudi za boj proti gubam oz. pomlajevanje obraza? Pozorni morate biti na podrobnosti.

.

PRIMER: Kreme za gube

Navodila ponavadi pravijo,da daje krema “instant plumping- torej takojšne glajenje kože in učinek pomlajevanje obraza, ki je viden takoj na naši koži.” Vidni učinek glajenja to si želimo. Zmanjšuje gube- super. Vendar pazite! Vidni učinek glajenja ponavadi preprosto pomeni da serum (ali karkoli že je) nekako izniči videz gub. Ko pa je učinka ni več so naše gube na istem mestu tako globoko, kot prej. To ni tako slabo, kot se sliši na prvo, zato ker pravi antiaging superzvezdniki si vzamejo čas, da sladko opravljajo svoje delo. V tem času, si vaša koža želi nekaj pomoči, in tu so na vrsti maske. Kako dobro denejo prave maske pri negi? Omenila bom dve sestavini na kateri morate biti pozorni pri kupovanju mask.

.

Hialuronska kislina ali Sodium Hyaluronate

.

Sodium hyaluronate je oblika hialuronske kisline. Njegova molekula je prevelika, da bi prodrla skozi kožo, tako da samo sedi udobno na površini kože. Ali to pomeni, da je neuporaben? Ta trditev je napačna. Hialuronska kislina je fantastični magnet za vlago- to pomeni, da črpa vodo iz okolja v našo kožo. To je zelo učinkovito zato, ker tako lahko naša koža shrani do 1000-krat več vlage kot bi sicer  bila sposobna sapa.  Hialuronska kislina dobro deluje v visoko ali nizko vlažnih pogoji.

ZAKLJUČEK: ne glede na to, kje živite, sodium hyaluronate deluje na kožo kot ogromen slap vlage. To je ta vlaga, ki “napuma” kožo, tako da so fine izoblikovane linije in gube videti manjše. Vendar so učinki le začasni. Vsekakor priporočamo masko s hialuronsko kislino. Mi priporočamo našo masko 3v1 s hialuronsko kislino.

Molekula hialuronske kisline pa izgleda takole:

.

pomlajevanje obraza

.

Glicerin ali Glycerin

.

Glicerin se tudi rad pridruži zabavi in je odličen magnet za vlago. Glicerin deluje tako, da privlači vodo iz okolja v kožo, poveča hidracijo, zmanjšuje izgubo vode in krepi kožno naravno obrambo. Je sicer manj zmogljiv kot sodium hyaluronate ampak, skupaj dajeta vaši koži močno “napihovalni” učinek, ki naredi vaše gube videti manjše, medtem ko je koža je super hidrirana učinek je takojšne pomlajevanje obraza.

Kakšni izdelki so po drogerijah? Ni veliko izdelkov, ki bi bili zelo koristni, če sem iskrena. Težave z drogerijskimi izdelki za nego kože je ta da imajo izdelki  le eno ali dve junaški sestavini. Tiste nujno potrebne, da bi produkt deloval. Ponavadi so serumi napolnjeni z humektanti, da dajo debelušen izgled vaše kože ter hkrati ji dajo vso vlago, ki jo koža potrebuje, da bi gube bile videti manjše. Ta pristop je uporaben in deluje za vse tipe kože. To daje suhi koži presežek vlage, ki jo tako obupno potrebuje, da ostane mehka in hidrirana ter vlaži mastno kožo brez dodajanja olja na koži, ki ga tako ali tako ne potrebuje. Ampak jaz bi si želela da dodajo izdelkom tudi nekaj antioksidantov. Da ne bi samo zmanjšali gube, ampak bi ti morali preprečiti nastanek novih.

ZAKLJUČEK: Če želite zmanjšati gube in prečiti nastanek novih morate poiskati v trgovini izdelek, ki vsebuje glicerin ali hialuronsko kislino ter hkrati tudi antioksidante.

Molekula glicerina pa je sledeča:

.

pomlajevanje kože

.

.

Katere maske in kreme za gube pa uporabljate ve? Hitro odgovorite in mi sporočite.

Ostanite lepe in pametne,

Simona

The following two tabs change content below.