Piling za telo, kaj morate vedeti !?

zapisano v: Aktualno

Piling za telo, vpliva na največji človeški organ-kožo. 1.7 kvadratnih metrov, ki se spreminjajo vsak dan. V otroštvu je koža prožna, nežna in gladka, potem s starostjo pa čedalje bolj suha, neprožna in zgubana. V otroštvu, koža mrtve celice hitreje menja z novimi, s starostjo pa se proces upočasni. Vendar, želja vseh je da je koža tudi v starejših letih lepa in sijoča. Tu pa pridejo na vrsto pilingi.

.

Kaj pomeni piling za telo?

.

Odgovor na to vprašanje je čisto preprosto. Piling za telo odstranjuje mrtve celice iz epidermisa ( vrhnja plast kože). Torej odstranjuje odvečne delce, ki jih je naše telo že izkoristilo in zato pridejo nove celice hitreje na površje. Ni treba razlagati, da so  nove celice polne z vodo, napihnjene in da dajejo koži lep sijoč izgled, medtem ko smo mrtve celice izsušene brez hranljivih snovi saj so že  opravile svoje delo. Zato je najboljše, da se jih čim prej znebimo. Z novimi celicami, ki pridejo na površje bo naša koža izgledala sijoča, lepa, sveža in mlajša.naravni piling za telo

.

Kako to doseči?

.

Imamo več načinov saj obstaja več vrst pilingov. Jaz jih delim na fizične in kemijske pilinge. Fizični pilingi so vsi tisti, ki vsebujejo sladkor, sol, naravno gobo, sodo bikarbono ali kakšne druge delce, ki jih vmasiramo mehansko v telo. Drugi so kemijski pilingi, ti pa odstranjujejo mrtve celice s pomočjo kislin.

.

Kemijski piling

.

Mrtve celice odstranjuje tako, da povzroči, da se vrhnja plast kože loči (oz. mrtve celice) od ostalih plasti kože. Kemisjki pilingi odstranjujejo na podlagi kisline (npr. AHA kislino vsebuje limona).  Popularna kemijska pilinga sta AHA ( alpha hidroxy acid) in BHA ( beta hidroxy acid). Za suho kožo se uporablja kemični  AHA piling. Popularen BHA piling pa se uporablja na koži, ki ima akne in je mastna.  Pri uporabi teh pilingov moramo biti zelo pazljivi, saj pri nanosu večje količine lahko povzročimo opekline, torej več škode kot koristi. Če ne veste kako poteka in kateri piling je primeren za vašo kožo, priporočam obisk kozmetičarke. Po uporabi kemijskega pilinga so rezultati vidni takoj, vendar se morate izogibati sonca. Obvezno po uporabi kemijskega pilinga, ki velja za zelo agresivnega za kožo, nanjo nanesite vlažilno kremo, da ji povrnemo vlažnost. Vlažilna, krema pa je dobra tudi zato, ker ko odstranimo mrtve celice, koža reagira tako, da proizvaja več loja kot običajno in tako, povzročimo nastanek novih aken in problemov.

Želite narediti domač kemijski piling za telo? Ni problema! Stisnite limono- v  limonin skok, dodajte sladkor in imate domači piling ter top rešitev.

Fizični piling

.

Pri fizičnih pilingih stimuliramo kožo, dobri so za cirkulacijo kože, masažo, izboljšujejo videz, čistijo pore in pomagajo pri številnih boleznih ter pomagajo pri vraščenih dlakah. Priporočljiva uporaba pilingov je 1x do 2x na teden. Povedala Vam bom katere so najbolj popularne sestavine v fizičnih pilingih in zakaj so dobre.

.

Sol

piling za telo s soljo
Eden od solnih pilingov v naši trgovini

.

Prva in zelo pomembna sestavina v fizičnih pilingih je sol. Že 1000 let ljudje uporabljajo sol kot pilinge in  za lepotne tretmaje. Sol iz Mrtvega morja vsebuje veliko broma, magnezija in ostale minerale. Zaradi teh posebnosti pomaga pri mnogih kožnih boleznih. V naši trgovini imamo na izbiro 3 pilinge s soljo iz Mrtvega morja. Vsak od njih je edinstvenega vonja. Pilingom smo dodali olja, ki bodo vaši koži dala sjaj in naravna eterična olja, da omamno dišijo. Lahko pa si piling s soljo naredite doma. Ob pravi mešanici soli dodajte nežna olja in potem se boste razvajali do onemoglosti vsak teden. No, lahko pa greste po takšen tretman na samo Mrtvo morje, izkušnja bo enkratna, naša pa je cenejša. K soli lahko dodate tudi kavo ali kakav. Solni piling je dober za suho in luskasto kožo. Nanesemo ga na kožo in s krožnimi gibi masiramo področje. Tako alkaliziramo telo in ga očistimo od nečistoč.

.

Sladkor

piling s sladkorjem
Naš sladkorni piling

.

Medtem, ko ima vnos sladkorja v telo negativne posledice, je čisto drugačna zgodba pri nanosu sladkorja na telo ( ne glede na tip kože). Kožo mehča in jo naredi gladko. Učinkovit je zaradi majhnih delcev, hkrati pa v sebi ima glikolno kislino. Njegova skrivnost je v tem, da uravnava izločanje telesnih maščob (loja,…) in kožo varuje, da se ne izsuši. Kože pa ne izsuši, ker je naravni vlažilec kože. V naši trgovini imamo piling z rjavim sladkorjem. Je učinkovit in dišeč.

Jogurt

.

Najdemo ga v vsakem gospodinjstvu. Da naši koži smooth look. Jogurt hladi našo kožo. Nanesite za 20 minut in vaša koža bo sijoča. Jogurt vsebuje lacid acid.

.

Kava

.

Kava je sovražik številka 1 celulitu. Je tudi antioksidant. Pomaga pri odpravi celulita in pomarančne kože. Najbolj pomembno je da kavo imamo doma. Samo zberite ostanek uporabljene kave in jo uporabite za piling. Lahko pa jo dodate že obstoječim pilingom, ki jih uporabljate.

.

Soda bikarbona

.

Soda bikarbona je manj agresivna za kožo kot sol ali sladkor, zato jo lahko uporabljamo tudi na obrazu. Bolj nežen je od ostalih, ker so delci manjši, vendar dovolj veliki, da opravijo svoje delo. Po uporabi boste mogoče rdeče, vendar rdečica kmalu izgine.

Kakav

.

Kakav ima prav tako pozitivne lastnosti in se lahko uporablja na vseh tipih kože. Delci kakava bodo odstranili mrtve celice in za sabo pustili ne samo prijeten vonj temveč tudi nahranjeno kožo. Torej idealen kot piling za telo.

.

Med

.

Zakaj med? Med je tudi antioksidant, ki bo pomagal vaši koži do lepega izgleda. Privablja vlažnost k sebi, to smo se že naučili, da je zelo pomembno. Tako, da je idealen za uporabo na obrazu. Preprosti recept, za domač nežen piling je sledeč- med in aspirin. Aspirin zdrobimo in zmešamo z medom. Koža bo dobila potrebna hranila in vlago, akne pa bodo se posušile.

.

Še nekaj nasvetov za uporabo pilinga domaorganski piling za telo

.

1.Piling za telo uporabljati 1x do 2x na teden, če prevečkrat uporabljamo piling lahko poškodujemo kožo.

2. Pred uporabo pilinga-telo navlažimo z vročo voda. Vroča voda bo odprla/ razširila pore in piling bo lažje očistil in nahranil kožo. Po končani negi piling speremo s hladno vodo, da se pore hitreje zaprejo.

3. Masirajte v krogih na vlažni koži, ta vam bo izredno hvaležna in prekrvavljena.

4. Za obraz uporabljate sladkor in kavo. Namesto prstov, lahko vzamete zobno ščetko in z njo nežno vmasirjate sestavine v kožo. Zakaj zobna ščetka? Zato, ker je nežna in bo spodbudila mikrocirkulacijo kože, hkrati pa je ne bo poškodovala. S ščetko si lahko zmasirate tudi ustnice.

.

Kaj pa, če s pilingi doma nismo zadovoljni dovolj ?

.

Potem priporočam diamantni piling oz. kot mu kozmetičarke rečejo mikrodermabrazija (kako to poteka si lahko pogledate spodaj).

Diamantni piling, kot že samo ime pove je na podlagi diamantnih delcev in prav tako uspešno odstranjuje odvečne celice iz vaše kože. Jakost pilinga zbere vaša kozmetičarka. Rezultati so vidni že po prvem tretmaju. Diamantni piling zmanjšuje gubice, akne ter gladi kožo, zmanjšuje pore, zmanjšuje pigmentiranost in povrne koži elastičnost. Primeren je za vse kože, predvsem je primerna za problematično kožo. Diamantni piling je med najbolj popularnimi na svetu.

Upam,da Vam je ta prispevek pomagal pri izbiri pilinga za vas.

 

The following two tabs change content below.