Nega kože jeseni! Kako nadgraditi svojo dnevno rutino iz poletja na jesen

zapisano v: Aktualno

Nega kože jeseni, podala bom  8 nasvetov,kako negovati kožo v tem obdobju.

.

Sprememba sezone pomeni tudi spremembo kako se naša koža obnaša. Največkrat je koža v tem obdobju suha, rdečkasta in utrujena ter nekaterim se pojavijo tudi akne. Mogoče mislite, da akne niso značilne za to obdobje, vendar se motite. Olje, ki ga je koža proizvajala poleti  in hladno vreme zaprejo pore in tako se nalaga sloj mrtvih celic,ki so ujete pod kožo. To potem povzroči izbruh aken.

nega kože jeseni

.

Da bo nega kože jeseni nemotenaje tukaj nekaj mojih nasvetov:

1. Spremeni svojo čistilno rutino

.

V poletnih mesecih so čistilni geli in drugi čistilci priporočljivi saj globinsko čistijo kožo. V jesenskih dnevih pa koža proizvaja manj olja. Za jeseni je najboljše uporabljati gel za čiščenje brez sulfatov-zjutraj. Zvečer pa lahek losjon-čistilni gel ( priporočljiv predvsem, če imate make-up).

.

2. Pospeši hidratacijo kože

.

Toniziranje je pogosto spregledan korak v negi kože. Če še ne uporabljaš nobenega je sedaj čas, da začneš. Toniki, ki so brez alkohola, so idealni za jesen. Koži povrnejo vlažnost, ki jo koža obupno potrebuje. Naše celice so kot ribe, potrebujejo vodo,da preživijo. Po toniku takoj nanesite serum ali vlažilno kremo.

.

3. Uporabljaj še bolj vlažilno kremo

.

Lahki vlažilci so primerni za poletje. Jeseni in v zimskem času pa na žalost treba uporabljati bolj mastne kreme, ter kreme z večjo vlažilno sposobnostjo. Olje v kremi pa prepreči, da se vlaga izgublja iz kože. Tako, da za simo vsekakor priporočam kakšno maslo ali pa Kremo za telo s karitejem.

.

4. Zaščitni faktor

.

Sonce je sovražnik 1! pri staranju kože. V vsakem letnem času priporočam uporabo dobre kreme z zaščitnim faktorjem. Čeprav so temperature zunaj bolj nizke in ni sonca, še ne pomeni da ni UV- žarkov. UV žarki predrejo čez oblake in so jeseni enako močni kot julija in avgusta.

.

5. Jeseni je čas za vrnitev retinola v dnevno nego

.

Če poletje ni primerno za uporabi retinola je jesen pravi čas za vrnitev le-tega v dnevno rutino. Retinol izjemno pomaga pri rjavih madežih od sonca in tudi pri zmanjševanju gubic.

.

6. Piling za kožo

.

Če želite svilnato in gladko kožo je piling izredno pomemben za vašo kožo. Sladkorni piling e obveznost in ne izbira! Piling odstranjune odmrlo kožo in jo lepo zgladi. Če imate brazgotine od aken ali gubice dober piling bo le te zmanjšal.

.

7. Zamenjaj masko za obraz

.

Vodno bazirane in gel maske, ki so priporočljive za poletje zamenjajte s kremnimi maskami, ki sobolj primerne za jesen. Maske, ki vsebujejo olje bodo preprečile koži, da se posuši in razdraži. Veliko kremnih mask ni potrebno odstranjevati, temveč po nanosu dodamo še serum in kremo. Glinene maske in pill off maske pa moramo nujno odstraniti po nanosu na obrazu.

.

8. Poslušaj in opazuj svojo kožo

.

Ne glede na sezono, se naša koža nonstop spreminja in adaptira. Pomembno je, da svojo kožo opazujemo in spremljamo ter, da ji ponudimo vse kar potrebuje. Če imate rdečico, izbruh aken ter srbečico pomeni, da trenutna nega ni primerna za vašo kožo. Vedno poslušaj kaj ti želi mati narava sporočiti in nikoli ne deluj proti njej. Ko se določeni problemi pojavijo, je najbolj verjetno, da uporabljate napačne produkte.

Preberi še: Kateri tip kože imaš?

Lahko nas slediš še na Instagramu ali Facebooku. Če želiš biti obveščena o novostih in novih postih na naši strani pa vpiši svoj e-naslov in se prijavi na e-novice.

 

The following two tabs change content below.