Naravna glicerinska mila

zapisano v: Aktualno

Mila so dobra ideja za nego kože, če imajo pravilne sestavine. Na primer, nekatera mila lahko naredijo kožo zelo suho, druga ( s primernimi sestavinami za vaš tip kože) pa lahko kožo zelo navlažijo. Vlažna koža ohranja elastičnost in se zato počasneje stara.Naravna glicerinska mila imajo univerzalno lastnost, ki jim dovoli da so oboje vlažilna in efektivna ( čistijo) za različne tipe kože.

naravna glicerinska mila

Vse naravno

Glicerinsko milo je lahko celo naravno, z nikakršnimi dodanimi sintetičnimi sestavinami pri proizvodnji mil. Takšna mila so naša naravna in niso testirana na živali! Za različne tipe kože obstajajo različna mila.

Primerno za občutljivo kožo

Ker so  glicerinska mila naravna, narejena iz rastlinskega glicerina, so zelo benefitna za osebe z občutljivo kožo. Naravna glicerinska mila ne iritirajo kožo in ne kreirajo reakcije kot druga komercialna mila.

Vlaženje

Naravna glicerinska mila “vežejo” vlažnost. S to lastnostjo, izredno dobro vlažijo kožo in “zaklenejo” vlažnost v vašo kožo. Če uporabljate naravno glicerinsko milo vsak dan bo po 2 tednih vaša koža videti bolj zdravo.

Zdrava koža

S tem ko ohranjate vašo kožo vlažno, hkrati ustvarjate odlično podlago za zdravo kožo. Vlažna in zdrava koža pa počasneje stari. Čeprav lahko glicerinsko milo uporabljamo po celem telesu, uporaba na obrazu ima pozitivne učinke. Trs mila, ki preveč posušijo kožo, povzročajo,da začne koža proizvajati še več loja, kar pomeni še več problemov za problematično kožo (akne). Z glicerinskim milom lahko čisto odpravite težave z aknami!

Sestavine

Sestavine, ki so dodane naravnem glicerinskem milu, so največkrat vlažilci. Med vlažilce spadajo kokosovo maslo, aloe vera, med, vitamin E, olivno olje in sezamovo olje. Te sestavine uporabljajo tako v komercialnih milih kot v doma narejenih milih. V milih  sta najbolj popularni sestavini kokosovo olje in palmovo olje saj milom dajejo peno ( se še bolj penijo).

Med sestavine, ki jih dodajamo naravnim glicerinskim milom spadajo tudi ETERIČNA OLJA. Ta so dodana naravnim glicerinskim milom, zaradi terapevtskih razlogov ali pa samo zaradi prijetnega vonja mila. Poznamo več kot 100 različnih vrst eteričnih olj, ki jij izdelovalci mil uporabljajo. Seveda tudi tu moramo paziti ali so naravno pridobljena ali sintetično v laboratoriju.

Še več o glicerinskem milu si lahko preberete tu.

 

The following two tabs change content below.