Dišeče sveče

Dišeče sveče in zdravje

zapisano v: Aktualno

Kaj je razlika med dobrim vonjem in slabim vonjem? Kako izbrati dišeče sveče, ki nas bodo relaksirale v našem domu? Vsekakor je preferenca vsakega posameznika zelo osebno vprašanje, pa vendar lahko s par nasveti pomagamo pri izbiri sveč. V današnjem času obstaja velik spekter vonjev, ki so načeloma všeč splošni populaciji posameznikom, kot sem sama pa lahko povzroči osmo-fobijo ( preobčutljivost na nekatere vonje in s tem glavobol in migrene, čeprav ni nobenih raziskav, ki bi dokazovale povezanost med vonjem in glavobolom).

Dišeča sveča z vonjem vanilije je ena izmed mojih najljubših

Zame osebno je nežen vonj, ki traje dolgo v našem domu super. Nekateri pa imajo raje močne vonje ali drugačne. Občutljivost na vonje je lahko, tudi samo biološka. V konici nosa kjer so naši receptorji za vonj. Nekateri ljudje ne prenesejo cvetličnih vonjev in lahko samo zaradi anatomije njihovega nosu. Drugi razlog, da imamo nekatere vonje izjemno radi pa je psihološki. Če oseba, ki jo imamo radi, uporablja določen parfum, nam bo ta vonj vzbudil srečne misli in čustva. Zato nam vonji pomagajo pri spominu bolj, kot bilokaj drugega.

V kolikor vonj povzroča glavobole določeni osebi v družini je velika možnost, da te dišeče sveče niso dobre tudi za ostale člane- predvsem zaradi genetike. V študiji iz leta 2017, pravijo, da lahko parafinske sveče povzročijo notranje onesnaževanje in povzročijo probleme pri ljudeh, ki imajo astmo in težavo z dihanjem- kar je še bolj pomembno ima lahko negativne posledice pri otrocih z astmo, pri razvoju pljuč. Moj zaključek je da sveče z naravnim vonjem so boljše za vse nas.

Z leti v kozmetični industriji sem se naučila, kako izbrati primerne sveče za mojo družino in prijatelje zato nekaj nasvetov delim z vami v naslednjih odstavkih.

1. IZBIRAJ NARAVNO IN ORGANSKO

Vem, že 100x ponavljamo eno in isto ampak tako je. V prvi vrsti izbire je veliko in potrošnik se lahko odloči kaj mu je všeč, ne da bi pri tem ogrožal svoje zdravje. Izberi med znamkami, ki oglašujejo svoje naravne sestavine.

Dišeče sveče

Ena izmed takih znam je O.W.N candles, ki je poleg vsega še slovensko podjetje. Sveče so iz veganskega voska in izjemno lepo dišijo.

2. IZBERI NARAVNE VOSKE NAMESTO PARAFINSKIH

Parafinski voski, ki nastanejo kot stranski produkt petroleja, niso naravno najbolj sprejemljivi.

Kaj potem je sprejemljivo? Vosek iz soje, čebelji vosek in kokosovo olje. Naše sveče so večinoma iz slednjih sestavin.

Dišeča sveča s sporočilom

3. POZANIMAJ SE KAJ PRIPOROČAJO PRIJATELJI IN DRUGI BLOGI

Ljudje smo različni- priporočilo je vsekakor dobro. Prijatelji imajo ponavadi podoben okus kot mi in priporočilo je super. Če ne zaupaš okusu prijateljev, pa je na internetu veliko blogov in strani z recenzijami različnih izdelkov pa tako tudi najdemo veliko različnih blogov na to temo. Na koncu je važno, da najdemo sebi primeren vonj, ki nas bo sproščal.

The following two tabs change content below.