Prodano

IZPARILNIK za VOSEK in ETERIČNA OLJA HOME

11.99

  • bela barva
  • napis Home
  • 250g
  • velikost 9×10.5 cm

Ni na zalogi

Podrobnosti o produktu

Tukaj je opisan IZPARILNIK za VOSEK in ETERIČNA OLJA.

,

IZPARILNIK za VOSEK in ETERIČNA OLJA

.

Izparilniki: namenjeni so za taljenje dišečega voska. Na vrh izparilnika se položi O.W.N vosek ali eterično olje ( s kapljicami vode), na spodnji del izparilnika pa se namesti neodišavljeno čajno svečko. Z gorenjem čajne svečke se vosek topi in prične oddajati hitro dišavo. Vosek se stopi in strdi precej hitro. Pri eteričnih oljih pazite, da dodate tudi nekaj kapljic vode. Če kombinirate več voskov hkrati (po delček voska od dveh ali treh vonjev) si lahko ustvarite poseben, unikaten vonj, ki Vam ustreza. Paziti morate, da izparilnika ne premikate, medtem ko je vosek še v tekoče stanju ter vosku nikoli ne smete dodajati vode.

.

SESTAVINE

  • ličen porcelan

.

UPORABA

.

Uporaba izparilnkov je najbolj prijeten, enostaven in praktičen način za izhlapevanje eteričnih olj. Toplotni vir so čajne svečke v kovinski posodici, izbrano eterično olje pa  nakapljamo v posodico z vodo.

.

ZANIMIVOSTI

.

IZPARILNIKI LAHKO pripomorejo k vašemu boljšemu počutju ob pravilni uporabi eteričnih olj in voska. Aromaterapija je znanost, ki pomaga pri sprositvintelesa in naših čutil. Eterična olja imajo fiziološki in tudi psihološki učinek. Blagodejne sestavine olja pri inhalaciji vstopijo v pljuča in se prek pljučnih mehurčkov prenesjo v krvni obtok. Nato s krvjo preidejo v jetra in ledvice, na koncu  pa jih telo izloči prek sečil. Tako učinkovine eteričnih olj delujejo na celotno telo.

Prav tako pri vdihavanju arom receptorji v nosu prenesejo informacije na vohalni živec (tudi olfaktorni živec ali bulbus), prek katerega molekule eteričnih olj dosežejo možgane, ki se na vonjave odzivajo z različničnimi občutki in čustvi. Zaradi vplivov na občutke in čustvovanje je aromaterapija koristna tudi pri lajšanju težkih bolezenskih stanj, kot je npr. alzheimerjeva bolezen.

Poleg občutenj oziroma čustvenih odzivov, ki jih možgani sprožajo ob vonjanju eterični olj, pa so dragoceni tudi fiziološki učinki, ki jih sproža vdihavanje olj. Njihove sestavine lahko pospešijo krvni obtok, stimulirajo telo ali pa ga pomirjajo, delujejo analgetično …

NAČINI INHALACIJE

V aromaterapiji uporabljamo okrog 250 različnih vrst eteričnih olj. Ta olja so hlapljiva in se zlahka pomešajo z zrakom, zato so primerna tudi za domačo uporabo.